Ефірні олії: вибираємо аромат за часом доби та пори року

Ефірні олії мають характер: вони можуть бути пристрасними і романтичними, делікатними і яскравими, пряними і зігріваючими, бадьорими і освіжаючими. Для кожного аромату свій час – час доби та пора року. Засвойте прості правила та підберіть актуальний аромат для приміщення.

Аромат за часом доби

Аромат за часом доби

Настрій та фізичний стан змінюються протягом доби. Вранці вихідного дня хочеться поніжитися в ліжку, а в опівдні потрібно терміново сконцентруватися і кинути всі сили на те, щоб впоратися з новим проектом. Аромадифузор, саше або будь-яка інша пахучка здатна подарувати відповідний настрій. Головне, правильно підібрати аромат:

  • Ранок. Час, коли потрібно вставати з ліжка та кудись бігти-бігти-бігти. Спробуйте почати свій день по-іншому: розплющте очі, подумайте про щось приємне, посміхніться, солодко потягніться, встаньте з ліжка і укутайтесь у улюблений халат. А допоможуть вам у цьому іскристі та життєствердні аромати: грейпфрут, апельсин, мандарин, лимон, герань, вербена, троянда, м'ята, ялівець, кедр, сосна, рожеве дерево та бергамот. Приємне рішення для спальні аромакаміння або саше біля тумбочки.
  • День. Кожен новий день – це можливість стати кращою, розумнішою, добрішою, сильнішою і успішнішою. Використовуйте свій потенціал на максимум: проявляйте себе, проживайте щохвилини, будьте собою, ставайте кращими. А щоб розкрити в собі найкраще, використовуйте ароматну зброю: вербена, гвоздика, материнка, кориця, чебрець, шавлія, базилік, апельсин, грейпфрут, лимон, мандарин, лімет, кипарис, ялівець, сосна, рожеве дерево, евкаліпт, неролі, меліса, мускат, ялиця. Для ароматизації робочого місця використовуйте дифузор.
  • Вечір. Час забути про робочу рутину, відпустити настирливі думки і вдатися до улюбленої справи. Насолоджуйтесь розмовою з друзями або близькими, пориньте у світ читання або займіться приготуванням вечері. Одним словом, вечір – час корисних та приємних справ, а – привід відволіктися від роботи. У вас це чудово вийде з такими ефірними ароматами: жасмін, троянда, пальмароза, мірра, пачулі, кориця, лаванда, ладан, рожеве дерево, ветивер, вербена, гвоздика, кедр, іланг-іланг, кипарис, сандал і бергамот. Для створення приємної атмосфери підійдуть аромасвічки та аромалампа.
  • Ніч. Настав час змити з себе залишки негативу, залишити погані думки в минулому, розслабитися і підготуватися до відпочинку. Вночі виходять найцікавіші розмови, вночі сняться найзагадковіші сни. Відчуйте атмосферу завдяки запаху іланг-ілангу, жасміну, валеріани, анісу, ладану, мирри, пальмарози, троянди, ромашки, рожевого дерева, фенхелю, грейпфрута та апельсина. Для фонової ароматизації підійде дифузор.

Використовуйте ці знання для вибору оптимальної композиції для приміщення.

Які аромати підходять для літа і для зими?

Які аромати підходять для літа і для зими?

Температура повітря впливає на те, як розкриваються ефірні олії. Якісь краще звучать у холодну пору року, якісь гармонійно розкриваються у спеку. Ми підкажемо:

  • Літо. Під променями сонця, здається, плавиться навіть асфальт. У спеку так хочеться зробити ковток свіжості та охолодити тіло. Підбадьорливим ефектом мають такі ефірні олії: м'ята, сосна, бергамот, базилік, валеріана, грейпфрут, лаванда, імбир, лимон, мирра, чайне дерево, евкаліпт і шавлія.
  • Зима. Запах свіжої випічки, звуки дров, що потріскують у каміні, теплий плед та цікава книжка, обійми близьких людей – взимку так хочеться комфорту та кохання. Створити відповідну атмосферу допоможуть пахучки з ефірними маслами: імбир, чебрець, розмарин, бергамот, ветивер, герань, гвоздика, кориця, мандарин, лимон, сосна, кедр, ялина, шизандра, жасмін, мускат, пачулі і троянда.

Зробити парфум для приміщення самому чи купити брендовий ароматизатор вибирати вам! Головне, щоб аромат подобався вам та сприяв гарному настрою.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]